Mors dag sista söndagen i maj

Högtid och ceremoni

Det finns många tillfällen och dagar då blommor är mer populära och självklara än andra. Även om blommor alltid är rätt som gåva och inspirerande dekoration hemma.


I avdelningen Högtid och ceremoni berättar vi mer om de större händelserna i livet, då blommor är en naturlig del men vi berättar även mer om de större blomsterdagarna som finns under året.


Till vänster i menyn ser ni de större tillfällena och de vanligaste större blomdagarna på året.


Alla hjärtans dag 14 februari
När det är som kallast i vårt avlånga land infaller en av årets hjärtligaste dagar – Alla hjärtans dag. Den infaller alltid den 14 februari och går i kärlekens- och omtankens tecken. På Alla hjärtans dag är det den röda rosen som dominerar, men självklart är det själva gåvan som är det viktiga och inte vilken blomma du väljer. Läs mer om Alla hjärtans dag här!


Blommor till Påsk
Påsken är kanske inte den typiska blomsterhögtiden, men det pyntas med påskris, påskliljor och tulpaner. Det är också populärt att skicka Blommogram till nära och kära som man inte hinner besöka under långhelgen. Påskens blommor.


Mors dag
I Sverige firas Mors dag den sista söndagen i maj. Det är en tradition som går så långt bak i tiden som till 1919. Mors dag firas på lite olika dagar runt om i världen. Mors dag är också av få dagar då Interflora kan leverera Blommogram även på en söndag. Allt om Mors dag.


Allhelgonahelgen
Allhelgona har länge varit en stor gravsmyckningsdag i Sverige. Vi hedrar de människor som dött genom att besöka kyrkogårdar och dekorerar anhörigas gravar med kransar, blomsterdekorationer och buketter. Läs mer!


Fars dag
Enligt traditionen firas Fars dag andra söndagen i november. Många fäders strump- och slipsförråd har nog utökats den här dagen, men det blir också allt vanligare att uppvakta pappa med en blomma. För alla gillar ju blommor!


Julens blommor
Blommor skänker härlig färg och doft till våra hem och för många är julstjärnan, hyacinten och amaryllisen lika självklara som glöggen och pepparkakorna till jul. Blommor säger God Jul och är en högtidshälsning på alla språk. Allt om julens blommor.