Loa Falkman - Månadens gäst på Interflora.se

Loa Falkman - ambassadör för Barncancerfonden och Månadens gäst på Interflora.se

I september är Månadens gäst på Interflora.se ingen mindre än Loa Falkman. Loa, som varit aktiv på svenska och internationella scener i exakt 40 år, är en av Sveriges mest uppskattade och välkända sångare och artister. Loas val av hjälporganisation föll på Barncancerfonden; en organisation som ligger honom varmt om hjärtat och sedan flera år tillbaka är han dessutom Barncancerfonden-ambassadör.
 

Historien bakom engagemanget är både gripande och charmig:
- För en herrans massa år sedan blev jag uppringd av en skånsk bonde vid namn Bengt Nilsson. Han har en dotter som drabbats av cancer, vilket ju innebär att hela familjen drabbas. När hon väl tillfrisknade bestämde sig familjen att ställa till med fest på gården. Sedan har den här festen utvecklats under de senaste tio åren, de har tagit dit sjuka barn som får åka hölass, äta glass och ha kul. Jag och Magnus Härenstam åkte ner och sjöng för barnen, och då blev jag så gripen av detta! Därefter har jag fortsatt engagera mig i det här evenemanget och fungerat lite som en dörröppnare; jag har bland annat ordnat flygplan så att vi kunnat flyga dit barn från Polen och Litauen, och även svenska barn som inte får flyga reguljärt på grund av infektionsrisken. Det är härligt att se hur barnen – och hela familjerna – blommar upp av få vara med, och inte behöva tänka på allvaret för en liten stund!
I och med Loas egna engagemang i frågan blev han slutligen uppmärksammad av Barncancerfonden, och utan att tveka tackade ja till att bli ambassadör för organisationen.
 

Loa berättar vidare att efter att ha varit med i ett antal stora välgörenhetsgalor genom åren, så har han börjat ställa som krav att få vara med och organisera dem. Anledningen är att han vill maximera intäkterna till berörd hjälporganisation, något han menar görs bäst om man helt sonika höjer biljettpriset.
- Är det en gratiskonsert som är beroende av publikens gåvor når man aldrig några ordentliga summor, förklarar Loa och lägger till att det är med stor glädje han är med och planerar dessa event.

Just nu är Loa aktuell i Spök på Circus i Stockholm, en musikal som lustigt nog – om man tänker på titeln - har premiär fredagen den trettonde september. Spök gick för första gången för 30 år sedan, och har nu alltså fått nytt liv med Loa, Måns Zelmerlöw, Sussie Eriksson och Lena Philipsson. Loa avslöjar att det blir storslagen scenografi, stor balett som också sjunger, och stor orkester. När Interflora träffar Loa är han mitt uppe i repetiotionerna och sitter och memorerar repliker och manus för fullt.
- Det är ödets ironi, skrattar Loa. Jag tyckte enormt illa om att gå i skolan, men ändå väljer jag ett yrke där jag måste plugga hela mitt liv!

Sin rollfigur beskriver Loa som en ung man på 265 år, och handlingen sammanfattar han med att ”vi kort och gott ska ha ihjäl Måns Zelmerlöw”.
 

Vill du höra mer av Loa i vinter? Håll ögonen öppna i handeln, en julskiva kommer i mitten av november. Han berättar att han ser mycket fram emot julkonserterna i Hedvig Eleonora kyrka tillsammans med Stockholms Sinfonietta (några av de främsta musikerna från Radiosymfonikerna och Filharmonin) i vecka 51.
- Musiken är ett sätt att tillsammans med släkt och vänner komma i stämning inför jul!
 Loa Falkman-buketten
Säljs under september till förmån för Barncancerfonden. För varje såld bukett donerar Interflora.se 10 kr till Barncancerfonden.
 

Läs mer om Månadens gäst

Hela tanken med att skicka ett Blommogram är att uppvakta någon annan. Både i sorg och i glädje!

Det är därför naturligt att vi vill uppmuntra andra att ge. Därför får Månadens gäst välja en hjälporganisation som ligger dem lite extra varmt om hjärtat, och som de vill att Interflora.se ska skänka 10 000 kronor till.

Läs mer

Hög ros- och liljebukett

Hög ros- och liljebukett

1201315

Pris: 465:-