Om Interflora

Interflora Akademin

Interflora Akademin är Interflora ABs utbildningsverksamhet för anslutna butiker och floristlärare.

Interflora Akademins utbildningar är skräddarsydda för blomsterhandlare och vi erbjuder olika inriktningar och kunskapsnivåer för att du som florist ska känna dig trygg och säker på alla områden, allt från försäljning, ledarskap till floristiska utmaningar.

Våra utbildningar riktar sig till våra medlemsbutiker - Allt för att du som konsument ska få så professionell hjälp i butiken som möjligt!

Vi är den enda floristutbildningen som erbjuder utbildningar som är en eller ett par dagar, vi genomför kurser i hela landet och vidareutbildningar som uppdateras och aktualiseras.

Även för floristlärare
Vi erbjuder våra kurser även för floristlärare runt om i Sverige för att alla ska vara uppdaterade om vad som händer på marknaden och vilka önskemål och krav konsumenterna ställer på blomsteraffärer idag.
Våra utbildningar genomför vi på olika orter i landet – allt för att kunna vara nära dig som florist!

Interflora Akademin har en utmärkelse ”Legitimerad Florist” som gör att du som florist garanterar du dina kunder ett professionellt kunnande. För att bli ”Legitimerad Florist” krävs vissa mått av kunskap genom både utbildning och praktiskt arbete som poängsätts i binderikunskap, ekonomi, varukännedom och marknadsföring. Alla som arbetar i Interflora eller Blommogrambutik kan ansöka om att bli ”Legitimerad Florist”.

Under mörka höstkvällar och ljusnande vårkvällar har vi på Interflora Akademin en storsatsning för våra butiker. Vi turnerar och finns på 24 orter runt om i landet vid dessa tillfällen! Våra inspirationskvällar är en verklig succé bland våra florister där du får en riktig trendkick och massor av inspiration både floristiskt och försäljningsmässigt. På hösten har vi fokus på julförsäljning så att du kommer i verklig julstämning. Under våren har inspirationskvällarna olika teman.